#

Blog International Day of Silence

21 Apr 2017

Voorzitter Jildau Meijer schrijft vandaag haar blog over de International Day of Silence.

Waarom? Waarom ik, elke dag weer?! Elke dag weer zijn ze er om mij de grond in te trappen en om me te vernederen. Elke dag weer ben ik de pineut. Niemand wil met mij omgaan, uit angst dat ze ook gepest zullen worden. Daarom sta ik er elke dag alleen voor. Waarom?!

Elk jaar staan we de derde vrijdag in april stil bij de gevolgen van pesten door een dag stil te zijn. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 leerlingen worden gepest. Dit zijn 3 leerlingen per klas! De gevolgen van pesten hebben een grote en vaak levenslange impact op de kinderen. Doordat kinderen gepest worden gaat het op school niet goed, krijgen ze angst om naar school te gaan en zijn ze bang om nieuwe vrienden te maken. Het ergste is nog dat ze depressief worden en aan zelfmoord denken; sommige houden het niet bij eraan denken.

In onze maatschappij is het zo gebruikelijk om mensen die anders zijn raar aan te kijken en belachelijk te maken. Dit geven we onze kinderen mee en hierdoor doen ze precies hetzelfde bij andere kinderen. Maar is anders zijn nou echt zo verkeerd? Mag een kind zichzelf niet ontwikkelen om net wat anders te zijn dan de rest? Moeten we allemaal hetzelfde zijn? Mij lijkt dat zo’n saaie wereld. Het maakt de wereld juist mooier als iedereen zichzelf is!

We staan vandaag op International Day of Silence stil bij het feit dat er zoveel gepest wordt en dat dit moet veranderen! Laat iedereen zichzelf zijn en ontwikkelen! En als je ziet dat er gepest wordt doe er wat aan in plaats van zwijgen en niks doen. Samen kunnen wij de wereld beter maken!

Categorie: Nieuws