#

Het democratische congres

28 Jan 2017

Op zaterdag 28 januari ben ik naar het congres van onze moederpartij D66 in Nieuwegein geweest. De toon van verandering bepaalde het geluid.

We moeten - in deze tijd van populisme en verdeling - opkomen voor ons eigen geluid en de verbinding. Ik hoorde geluiden over dat de globalisatie niet voor iedereen werkt en dat Europa echt hervormd moet worden. Ik hoorde geluiden over dat iedereen een eerlijke kans moet krijgen op het werk en in het onderwijs. Die stappen willen de democraten graag zetten. 

Om op te komen voor die verandering, die stappen vooruit, moet bij de komende verkiezingen iets gebeuren. De verkiezingen op 15 maart worden de belangrijkste verkiezingen ooit, zei campagneleider Sjoerd Sjoerdsma. Wij geven ons land niet weg aan Wilders, zoals de Amerikanen Amerikanen aan Trump gaven. Wie zwijgt, stemt toe. Wie zich uitspreekt, bouwt mee. 

Het is dan ook juist daarom dat wij als Jonge Democraten Fryslân zij aan zij campagne voeren met D66. Wij waren er al op straat met Jan Paternotte, met de in gesprek met actie en straks, in de campagne, zijn wij er weer. 

Als het aan mij ligt, wordt D66 daardoor de grootste partij. We krijgen het voor elkaar.

Samen staan we sterker. Wil jij helpen met de campagne? Neem dan contact met ons op, bel ons of mail naar: secretaris.friesland@jongedemocraten.nl

Door: Sjirk Bruinsma Algemeen Secretaris Jonge Democraten Fryslân

Categorie: Nieuws