#

Bestuur

Bestuur

Het bestuur zorgt voor de dagelijkse gang van zaken binnen de afdeling Fryslân. Het bestuur bestaat uit leden van de afdeling die door de Algemene Afdelingsvergadering zijn gekozen om een bepaalde functie uit te oefenen.

Het huidige bestuur is bestuur Dam. Ben jij benieuwd naar de plannen voor dit jaar? Klik hier voor het beleidsplan!

Person portrait

Yoël Mahabier

Algemeen Secretaris

Mijn naam is Yoël Mahabier en ik ben dit jaar de Algemeen Secretaris van de afdeling Fryslân. Ik zit momenteel in mijn examenjaar van het VWO en ben al een tijdje actief JD’er. Ik vind het leuk om als bestuurslid bij te kunnen dragen aan de afdeling en als secretaris heb ik een goed overzicht van wat er allemaal speelt. Ik hou me onder andere bezig met: het verzorgen van de website, de administratie van de afdeling en het verzorgen van algemene afdelingsvergaderingen. Voor vragen over de JD ben ik altijd via email te bereiken.

Person portrait

Stan Hogeveen

Penningmeester

Hallo, ik ben Stan Hogeveen! De penningmeester van deze mooie afdeling.

Al vanaf een jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd geweest in de politiek en toen ik 16 was heb ik me uiteindelijk ingeschreven bij de Jonge Democraten. Van deze mooie keuze geniet ik nog steeds omdat het heel leuk is om actief bezig te zijn met de politiek, en om dat nou bij zo'n leuke organisatie en een nog leukere afdeling te kunnen doen is helemaal fantastisch.

Person portrait

Janne Dam

Voorzitter

Hoi ik ben Janne, 19 jaar en ik ben de voorzitter van Jonge Democraten Fryslân. Ik ben van Tilburg naar Leeuwarden verhuisd voor een hele leuke studie, Bestuurskunde & Overheidsmanagement! En in één jaar ben ik stiekem al een beetje verliefd op Fryslân geworden. Sporten in de buitenlucht vind ik heerlijk om te doen. Ik heb altijd een passie gehad voor de wereld om me heen. Nieuwsgierig, avontuurlijk en met een open blik de wereld tegemoet treden, dat past wel bij mij. Bij de Jonge Democraten voel ik mij thuis en ben ik bij gelijkgestemden. Maar er is ook veel diversiteit in de afdeling en in de vereniging dus een interessant gesprek ontbreekt zeker niet. Veel dank aan de leden dat ik dit jaar afdelingsvoorzitter mag zijn. Samen met een top team gaan wij er een gezellig jaar van maken waar we samen trots op zijn. 

Person portrait

Gjalt Suichies

Bestuurslid Politiek en Pers

Hallo, ik ben Gjalt Suichies 27, jaren jong en dit jaar bestuurslid politiek en pers. Mijn interesse in de politiek is er vanaf jongs af aan met de paplepel ingegoten. Op zondag was altijd traditie bij ons thuis om buitenhof te kijken en op mijn 16de ben ik begonnen bij de debatclub op mijn middelbare school. In mijn vrije tijd zit ik graag op het terras met een hapje en een drankje, bezoek ik graag het theater en kijk ik graag een goed serie/film. Als bestuurslid wil ik graag JD Fryslân weer zichtbaar krijgen bij de afdelingen van D66 in Friesland. Ik hoop voor leden een laagdrempelige ingang te zijn voor vragen aan het bestuur. Ik sta altijd open voor een leuke filosofische discussie. Graag zie ik jullie op één van onze activiteiten.