Word( actief) lid! Doch mei!

Word( actief) lid! Doch mei!

Wolsto tegearre mei ús de takomst temjitte? Wurd lid!

Als lid van de Jonge Democraten steun je ons en ons gedachtegoed financiëel en kan je een bijdrage leveren aan dat gedachtegoed!

 

Word actief!

Bij de Jonge Democraten zijn er veel mogelijkheden om actief te worden. Hoe actief dat is, bepaal je zelf. Het is namelijk mogelijk als lid om activiteiten te bezoeken, zowel landelijk als lokaal. Van de activiteiten kun je vaak naast de gezelligheid die er is ook nog wat leren! Kijk daarvoor op de agenda. Is dit niet genoeg voor je en wil jij je volop inzetten voor de JD Fryslân? Dan zijn die mogelijkheden er ook! 

Bestuur

Wil jij het bestuur in? Twee keer in het jaar zijn er bestuursverkiezingen. Rond februari en juli kun je je kandidaat stellen voor de volgende functies:

Voorzitter, Algemeen Secretaris, Penningmeester, Commissaris politiek, organisatie, promotie, internationaal en pers. 

Tegen de tijd dat er bestuursverkiezingen aankomen krijg je daarover altijd voldoende informatie van de Secretaris en de rest van het bestuur. Tussentijdse vragen kunnen altijd gesteld worden aan de voorzitter (voorzitter.friesland@jd.nl) of de secretaris (secretaris.friesland@jd.nl)  

Kaskommisje & Raad van advies 

Naast het bestuur kun je ook de Kaskommisje of de RVA in. De Kaskommisje houdt de financiën van de afdeling in de gaten en geeft aan het eind van de bestuursperiode een akkoord. Zo zorgt de Kaskomm. ervoor dat het bestuur geen gekke financiële dingen doet. De raad van advies zegt het al een beetje, en deze functie is met name geschikt voor oud (bestuurs)leden. Je geeft het bestuur advies en ondersteunt ze daar waar nodig.

 

Werkgroepen 

Landelijk heeft de JD natuurlijk een groot aantal werkgroepen waar je bij kunt als je van politieke inhoud houdt op een specifiek onderwerp. Lokaal hebben we ze ook! Wil jij als lid nadenken over bepaalde onderwerpen en meedenken over de politieke koers van onze afdeling? Kijk dan of dit wat voor je is:

Werkgroep Politiek

Deze werkgroep houdt zich bezig met zowel lokale als landelijke politiek. Binnen deze werkgroep denk je mee over ons eigen politieke programma, maar schrijf je ook mee aan moties en amendementen die we indienen op landelijke congressen. Een aanrader voor als je graag met inhoud bezig bent. Wil je eens bij een bijeenkomst langskomen om te kijken of dit wat voor je is? Schuif gerust aan! Contactpersoon: Danny Hoogstad - politiek.friesland@jd.nl 

More coming soon ;)

 

Kortom, genoeg mogelijkheden om je (als lid) te ontwikkelen en actief in te zetten voor de afdeling. Zien we je binnenkort?

 

Nieuws

Kroegentocht n.a.v. horecatijden

Persbericht kroegentocht 22-05-2017 Het vrijgeven van de sluitingstijden in de horeca is al tijden een populair onderwerp in Leeuwarden. Terecht, want met Leeuwarden als groeiende studentenstad wor...

Lees meer...

zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 02 december 11:00
PI-Dag - Politiek Inhoudelijke Dag - Landelijk
donderdag 07 december 19:30
Schrijfmarathon voor Amnesty - Landelijk
donderdag 14 december 12:00
IFLRY Congres - Landelijk
vrijdag 15 december 17:00
BBBB Arnhem-Nijmegen - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
zaterdag 16 december 18:00
Kerstgala - Landelijk
zondag 17 december 15:00
Zondag met FemDem - Landelijk
vrijdag 05 januari 19:00
Nieuwjaarsborrel & Kick-off Campagne #GR2018 - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookTwitter

© 2017 Jonge Democraten