#

Word actief!

Word actief!

Wil jij samen met ons de toekomst tegemoet gaan? Word lid!

Als lid van de Jonge Democraten steun je ons en ons gedachtegoed financiëel en kan je een bijdrage leveren aan dat gedachtegoed!

Word actief!

Bij de Jonge Democraten zijn er heel veel manieren om actief te worden. Hoe actief dat is, bepaal je zelf. Het is namelijk mogelijk als lid om activiteiten te bezoeken, zowel landelijk als lokaal. Van de activiteiten kun je naast de gezelligheid die er is ook nog wat leren! Op de agenda staan de activiteiten die er komende tijd zijn. Is dit niet genoeg voor je en wil jij je volop inzetten voor de JD Fryslân? Dan zijn die mogelijkheden er ook! 

Bestuur

Wil jij het bestuur in? Twee keer per jaar zijn er bestuursverkiezingen. Rond februari en juli kun je je kandidaat stellen voor de volgende functies:

Voorzitter, Algemeen Secretaris, Penningmeester, Commissaris politiek, organisatie, promotie, internationaal en pers. 

Tegen de tijd dat er bestuursverkiezingen aankomen krijg je daarover altijd voldoende informatie van de Secretaris en de rest van het bestuur. Tussentijdse vragen kunnen altijd gesteld worden aan de voorzitter of de secretaris

Kaskommisje & Raad van advies 

Naast het bestuur kun je ook de Kaskommisje of de RvA in. De Kaskommisje houdt de financiën van de afdeling in de gaten en geeft aan het eind van de bestuursperiode een akkoord. Zo zorgt de Kasko ervoor dat het bestuur geen gekke financiële dingen doet. De raad van advies zegt het al een beetje, en deze functie is met name geschikt voor oud (bestuurs)leden. Je geeft het bestuur advies en ondersteunt ze daar waar nodig.

Werkgroepen 

Landelijk heeft de JD natuurlijk een groot aantal werkgroepen waar je bij kunt als je van politieke inhoud houdt op een specifiek onderwerp. Kijk hier voor de landelijke werkgroepen.

Als je in Friesland een werkgroep wil over een onderwerp, neem dan contact op met het bestuur en dan kunnen zij een nieuwe werkgroep organiseren.

 

Kortom, genoeg mogelijkheden om je (als lid) te ontwikkelen en actief in te zetten voor de afdeling. Zien we je binnenkort?